Introductie ChiRunning

Uitgenodigd door de Lopers Company by Enno om een Masterclass ChiRunning te geven aan enthousiaste en ervaren lopers. De opkomst was overweldigend. Van start gegaan met een inleiding over de basisprincipes van ChiRunning: blessurepreventie en energiebesparing. Dit komt tot stand door de uitlijning en de ontspanning die ChiRunning zo effectief maken. Zo zijn het uitlijnen van de houding en het uitlijnen van de looprichting aan de orde gekomen.

Masterclass

De houding is de allerbelangrijkste factor bij het ontwikkelen van een goede hardlooptechniek. Ben je goed uitgelijnd, dan wordt je lichaamsgewicht ondersteund door je botten, banden en pezen. Je kernspieren zijn dan in de positie waarinze je benen kunnen optillen.
De eerste oefening was gebaseerd op goed uitgelijnd staan en door de zwaartekracht in beweging komen.
Ook hebben we met de lopers de armzwaai en de 3 versnellingen geoefend.

Dankwoord

De Lopers Company by Enno heeft gezorgd dat ChiRunning onder de aandacht is gebracht.
Enno en Marlies wil ik hierbij hartelijk bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen en voor het fotomateriaal wat ik heb mogen gebruiken om mijn passie voor ChiRunning een platform te geven.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met Bas-Jan over de mogelijkheden voor een Masterclass. Leuk om te doen met jouw bedrijf, afdeling of (hardloop)club. Geschikt voor alle sportniveaus. 

Liever zelf eerst een workshop volgen om kennis te maken? Dat kan natuurlijk ook!